خواص سیب زمینی و مصرف آن در تغذیه سهره

 


سیب زمینی حاوی ویتامین های a، b، c نشاسته و مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم و مس می باشد. سرشار از بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین آ ) که وقتی پخته می شود، جذب بدن می گردد.

حاوی کربوهیدرات که حاوی ویتامین c بالا و ویتامین b6 می باشد و حاوی آنزیم مهار کننده ضد ویروس می باشد و به علت دارا بودن پتاسیم زیاد تمیز کننده کبد می باشد و از آنجا که آسان هضم میگردد، در پرندگانی که دچار رعشه و کم خونی می گردند بسیار مفید است. همچنین به دلیل مواد معدنی موجود در آن به رشد پرنده کمک شایانی می کند.

مهمترین ماده اصلی موجود در آن، نشاسته است که معمولا 9 تا 25 درصد آن را تشکیل می دهد. از این رو برای تامین انرژی پرنده بسیار مفید است.

در معالجه و درمان اسهال، ورم روده و التهاب دستگاه هاضمه بسیار مفید است.

سعی گردد به مصرف روزانه تهیه شود و حتی الامکان در یخچال نگهداری نگردد. چون نشاسته آن تبدیل به قند می گردد و مزه آن ناخوشایند می گردد. در خرید آن دقت شود تا تازه و فاقد جوانه یا سبز رنگ باشد. چون در این صورت مصرف آن نوعی سم به نام سولاتین تولید می کند که باعث مسمومیت میگردد. 

طعم و محتوای غذایی آن بر حسب شیوه پخت آن فرق دارد. تهیه سیب زمینی جهت مصرف جوجه ها مخصوصا جوجه های بین 30 تا 60 روزه که جدا شدند، بسیار مناسب می باشد. 

1_ آب پز: پس از شستشو آن را داخل ظرف حاوی آب سرد قرار داده و بر روی شعله گذاشته تا پخته شود. سپس آن را از داخل ظرف بیرون آورده تا آب آن تبخیر گردد.

می توان آن را در سایه خشک و آسیاب نمود و در خوراک مخلوط تخم مرغی مصرف نمود.

2_ بخار پز: درون قابلمه کوچکی بدون آب گذاشته و قابلمه رادر ظرف بزرگتری که حاوی آب می باشد قرار داد و بر روی حرارت گذاشته تا آماده گردد. یا از لوازم پخت بخار ساز استفاده نمود و مصرف و تغذیه آن مطلوب تر از نوع آب پز می باشد.

3_ تنوری کردن: داخل فر یا آتش ذغال قرار داده تا پخته شود. گرایش و مصرف جوجه ها نسبت به آن بیشتر از نوع آب پز و بخار پز می باشد.

4_ پختن روی نمک: که از بهترین نوع تبخ برخوردار می باشد و پرنده نسبت به آن واکنش زیادتری نشان می دهد و بسیار علاقمند به این خوراک می باشد.

سطح ظرف ماهی را در حدود نیم تا یک سانت نمک ریخته و سیب زمینی شسته شده را روی آن قرار می دهیم و بر روی حرارت نسبتا کم میگذاریم تا حرارت نمک باعث پخت آن گردد. مقداری طعم و بوی نمک در رویه سیب زمینی جذب می گردد؛ ولی اصلا طعم شور ندارد. این امر پرنده را مشتاقانه تحریک به تغذیه می نماید و بسیار مفید می باشد.

 سیب زمینی در بیماری های گوارشی و ورم روده به همراه مقدار کمی جعفری و تره بسیار مفید می باشد.


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها